Solidarisk prissättning

Rätt OLika tillämpar solidarisk prissättning. Det innebär att uppdragsgivare med mer resurser betalar lite mer. Medan uppdragsgivare med mindre resurser, vanligen frivilligorganisationer, betalar lite mindre. På det sättet kan även organisationer med mer begränsade resurser anlita mig, och resursstarkare organisationer tar ett samhällsansvar för jämlikheten även utanför sin egen organisation.

Tillgänglighetspolicy

Jag vill att du som uppdragsgivare tänker på tillgängligheten när du anlitar mig. Frågor jag gärna vill att du tar ställning till är:
Är lokalen där jag ska föreläsa tillgänglig för alla, även för rullstollsburna med lite större elrullstol? Även för allergiker och astmatiker?

Kommer alla höra vad jag säger? Mikrofon krävs i allmänhet, även i små grupper. Kontrollera gärna att ev. hörslinga fungerar. Teckentolkar är varmt välkomna att delta!

Behöver någon tillgång till min Power Point i digital form, för att lättare kunna följa med i egen dator pga synnedsättning eller andra lässvårigheter?

Finns tolk till de som inte förstår svenska/engelska?

Finns det personer bland åhörarna som har andra behov av att jag anpassar min utbildning eller att du tänker till kring lokal och teknik?

Om du planerat in lunch/fika, tänk på allergiker och personer med andra matpreferenser. Det är inte roligt att få en lunch helt utan proteiner om man är vegan eller sakna alternativ om man inte äter fläskkött av religiösa skäl. Själv har jag däremot inga allergier eller andra matpreferenser du behöver tänka på.

Miljöpolicy

Transporter
Tåg är ett utmärkt transportmedel, både miljö- och arbetsvänligt för oss som jobbar på resande fot. När du anlitar mig reser jag med tåg, inte flyg, i de allra flesta fall. Flyger gör jag bara när restiden för en enkel resa annars förlängs med mer än fyra timmar, eller det finns ett behov av att resa tur och retur samma dag och det inte kan ordnas utan flyg. I övrigt strävar jag efter att så ofta det går anlita kollektivtrafik eller cykla, framför bil/taxi.

Resurser
Anteckningsunderlag och kompendier skrivs som regel ut dubbelsidigt, något jag uppskattar om du som uppdragsgivare tänker på när det är du som skriver ut. Offerter, fakturor och övrig dokumentation skickas elektroniskt.

Avfall
Rätt OLika källsorterar avfall som plåt, glas, plast och har via Stockholms Stad numera också möjlighet att lämna matavfall till biogasproduktion. Engångsartiklar används inte och kontorsutrustning som fortfarande har ett marknadsvärde men inte längre behövs lämnas till ideella organisationer för återförsäljning.

Energi
Rätt OLika eftersträvar en låg energiförbrukning, kontorsutrustning slås av istället för att stå på stand-by, lågenergilampor används och släcks när ingen finns i rummet. Rätt OLika strävar efter att använda miljövänlig el från vind- och vattenkraft i så stor utsträckning det går.

Annonser

Ett svar »

  1. Ping: För att jämlikhet gynnar alla! | Rätt OLika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s